maanantai 23. toukokuuta 2016

Imetyksen loppu

Nyt se on loppu. Ei enää koskaan "Iipolle isshiä". Se kävi lopulta aika huomaamatta ja suunnittelematta. Missään nimessä mä en erityisesti halunnut että imetys loppuu, en kokenut olevani liian kiinni liki kaksi vuotiaassa "vauvassani". Ne aamun hetket oli ihan parasta. Samalla kuitenkin huomasin että nyt on sopiva hetki antaa Iivon itse vieroittua, eli tukea hänen luonnollista kehitystään.

Muutamana aamuna Ami nousi hakemaan Iivon kun tämä heräsi ja kun normaalisti hän olisi tuonut Iivon mun luokse sänkyyn, he menivätkin sohvalle kahdestaan heräilemään. Mä nousin hetken päästä ja näin kaava oli rikottu. Iivo "unohti" pyytää aamu-tissiä eikä sitä tarjottu.

Pari viikkoa kun oli kulunut ja hain Iivon aamulla viereeni sänkyyn köllöttelemään, hän sanoikin ykskanteen "haluan Iipolle issiä" vastasin että "se on loppu". Iivo vähän naurahti, kosketti mua ja sanoi "ei ole loppu". Päätin antaa Iivon kokeilla ja huomata että loppu on. Iivo hetken maiskutteli ja kysyin "no onko loppu" Iivo irroitti otteensa ja katsoi mua  onnellinen hymy kasvoillaan, maitoa valuen leukapielestä "ei ole loppu" :D Ou mai.. sieltä siis tuli vielä maitoa  :D No, taisi olla joku pieni liru koska pian Iivo lopetti ja se oli sitten siinä.

Vuosi ja 11 kuukautta, kuukausi kauemmin kuin esikoista. Aika samanlaiset imetystaipaleet olleet, molemmat pojat ovat itse olleet valmiita lopettamaan ja vaikka osa musta oliskin halunnut vaan jatkaa niin ymmärsin kuitenkin että luonnollinen vieroitus on paras molemmille.

Täsä se nyt sitten oli. Yhden aikakauden loppu.

10 kommenttia:

 1. Ihanat imetystaipaleet! <3 Itse sain kokea sitä ihanuutta vain 3 kuukautta, mutta nekin oli tärkeät hetket <3

  VastaaPoista
 2. Ihana <3 Mahtisuoritus!! Niin se aika vaan hurahtaa ja voi miten sitä imetätmistä sitten muistelee hellyydellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hurahtaa, ja imetykseenkin taitaa vähän hurahtaa :D ♥

   Poista
 3. Tässä just imettelen meidän tyttöä uneen ja mietin, että koskakohan se tämäkin loppuu 😭 Esikoinen lopetti itse 1v2kk iässä, mikä on musta tosi aikaisin. Mutta ei vaan enää meidän pojalle tissi kelvannut, ja se varmaan johtui tästä uudesta raskaudesta. Joko maito loppui tai sitten se maistui oudolle. Oli miten oli, niin toivottavasti tämä jatkuu pitkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kans kuullut että maidon maku saattaisi muuttua raskauden edetessä, ehkä se pitää paikkansa :) Ja onhan nyt 1v 2kk jo aivan huippu ♥

   Poista
 4. Hieno suoritus♥ Mulle iski haikeus kuin luin tämän. Meillä tosin kuopus vieläkin toisinaan pyytää väsyneenä maitoa, mutta muistaa samalla ettei toomi enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Iivokin on satunnaisia kertoja pyytänyt ja unohtanut saman tien, aivan sydämestä riipaisee

   Poista

Kiitos kommentista ♥